Omke Siebrens wenwein

   Bed & Brochje   
1/11
 

Over ons

Herman en Jolanda van Vliet heten u van harte welkom in de woonwagen van Omke Siebren, een nagebouwde woonwagen uit de jaren dertig van de vorige eeuw.

Een absolute aanrader . Een reis terug in de tijd toen het leven veel langzamer

ging. We laten u graag kennismaken met alles wat een mens nodig heeft,

warmte, een knus verblijf en rust in de vrije natuur. 

Het is een leven zonder haast, in harmonie met de natuur en genietend van

al het goede wat het leven ons te bieden heeft. 

samen.4.jpg
 
IMG_6032.JPG

Omke Siebrens wenwein

Onze woonwagen is genoemd naar ons verre familiellid Omke Siebren, die de kost verdiende met het stoellenmatten en rondtrok op het Friese platteland. De wagen staat nu in het prachtige natuurgebied in het Westerkwartier, op de grens tussen Groningen en Friesland.

Hier geven wij op eigen manier invulling

aan duurzaam leven.

 

Faciliteiten

Eten en drinken

 

Speciaal voor onze gasten hebben we een mand met 

met lokale producten, smaakvol en met het seizoen mee, met recepten voor de tijd van het verblijf.

Vraag naar de mogelijkheden.

Privacy

 

Omdat onze woonwagen apart van het huis staat, heeft u alle privacy. De wagen is compleet ingericht als in de dertiger jaren, eenvoudig en functioneel en beschikt over een houtkacheltje en een mooie badkamer in apart huisje

Badkamer
De badkamer in een apart huisje achter de woonwagen heeft een originele houten douchecabine en wastafel. Een biotoilet staat in dezelfde ruimte.

.

Wi-Fi

 

In de dertiger jaren was er geen wifi. Wij hebben dat dus ook niet aangelegd. Wel is er een mogelijkheid uw  mobiel op te laden, op zonne energie.

'Keuken'

In de woonwagen bestaat de 'keuken' uit een tafel met peteroleumstel, (slow cooking), bestek en pannen zijn aanwezig evenals basisgereedschap en servies. 

 

Impressie

IMG_6032
IMG_6032
press to zoom
P6200302
P6200302
press to zoom
IMG_6034
IMG_6034
press to zoom
1/5

De omgeving

 
Het Westerkwartier kenmerkt zich door kleinschaligheid en een gemoedelijke sfeer. De streek is ideaal om te fietsen en te wandelen, bijvoorbeeld door het unieke stroom- en moerasgebied van het riviertje de Lauwers. De geiten, ganzen, kippen en kalkoenen scharrelen in de buurt rond. Een wandeling door de natuur start op 50 meter van de woonplek. Liever wat meer levendigheid? Dan is de stad Groningen, met zijn vele monumenten, concerten en festivals is ook een mooie optie.

Referenties

Voor Omke Siebrens Wenwein

Wij mochten de eerste zijn die de woonwagen van Omke Siebren mochten gebruiken.

Wij hebben het onwijs naar ons zin gehad, de rust die je als een deken over je heen krijgt en het leven uit de jaren '30. Een aanrader om het pakket van eten erbij te nemen, je eet zoals ze toen aten (en geen eten uit de supermarkt, ECHT eten en vol van smaak!) Je kookt op 2 petroleum stelletjes. Hoe leuk is dat!! Wel de tijd ervoor nemen want het duurt even;) Zo de moeite waard!!! De rust waarvan je geniet en de kippen die af en toe hallo komen zeggen ;)... Wij komen zeker een keer terug want 2 nachten vonden wij te kort om het drukke bestaan van ons leven los te laten. 

 

warme groet, Delia