Omke Siebrens wenwein

   Bed & Brochje   
1/11
 

Over ons

Herman en Jolanda van Vliet heten u van harte welkom in de woonwagen van Omke Siebren, een nagebouwde woonwagen uit de jaren dertig van de vorige eeuw.

Een absolute aanrader . Een reis terug in de tijd toen het leven veel langzamer

ging. We laten u graag kennismaken met alles wat een mens nodig heeft,

warmte, een knus verblijf en rust. 

Het is een leven zonder haast, in harmonie met de natuur en genietend van

al het goede wat het leven ons te bieden heeft. 

 
IMG_6032.JPG

Omke Siebrens wenwein

Onze woonwagen is genoemd naar ons verre familiellid Omke Siebren, die de kost verdiende met het stoellenmatten en rondtrok op het Friese platteland. De wagen staat nu in het prachtige natuurgebied in het Westerkwartier, op de grens tussen Groningen en Friesland.

Hier geven wij op eigen manier invulling

aan duurzaam leven.

 

Faciliteiten

Eten en drinken

 

Speciaal voor onze gasten hebben we een mand met 

met lokale producten met recepten voor de tijd van het verblijf.

Vraag naar de mogelijkheden.

Privacy

 

Omdat onze woonwagen apart van het huis staat, heeft u alle privacy. De wagen is compleet ingericht als in de dertiger jaren en beschikt over een houtkacheltje en een mooie badkamer in apart huisje

Badkamer
De badkamer in een apart huisje achter de woonwagen heeft een originele houten douchecabine en wastafel. Een biotoilet staat in dezelfde ruimte.

.

Wi-Fi

 

In de dertiger jaren was er geen wifi. Wij hebben dat dus ook niet aangelegd. Wel is er een mogelijkheid uw  mobiel op te laden, op zonne energie.

'Keuken'

In de woonwagen bestaat de 'keuken' uit een tafel met peteroleumstel, bestek en pannen zijn aanwezig evenals basisgereedschap en servies. 

 

Impressie

IMG_6032
IMG_6032
P6200302
P6200302
IMG_6034
IMG_6034
1/5

De omgeving

 
Het Westerkwartier kenmerkt zich door kleinschaligheid en een gemoedelijke sfeer. De streek is ideaal om te fietsen en te wandelen, bijvoorbeeld door het unieke stroom- en moerasgebied van het riviertje de Lauwers. Verder is een dagje uit naar één van de Waddeneilanden, zoals bijvoorbeeld Schiermonnikoog, goed te doen. Liever wat meer levendigheid? Dan is de stad Groningen, met zijn vele monumenten, concerten en festivals ook een mooie optie.

Referenties

We kregen van een bevriend stel de tip om eens bij Herman en Jolanda te gaan relaxen. Midden op het platteland tussen Groningen en Friesland kom je in een idyllische wereld terecht. Een erf vol dieren en een mooie uitvalsbasis voor tripjes naar het wad of de stad. En we hebben genoten van de de rust de heerlijke admosfeer en het lekker niets doen.
Herman en Jolanda ontvingen ons hartelijk en we voelden ons meteen op ons gemak.

Een fijne plek voor een weekend weg voor twee, ik weet zeker dat we nog eens terugkomen! :-)