Omke Siebrens wenwein

   Bed & Brochje   
 

Over ons

Herman en Jolanda van Vliet heten u van harte welkom in de woonwagen van Omke Siebren, een nagebouwde woonwagen uit de jaren dertig van de vorige eeuw.

Een absolute aanrader . Een reis terug in de tijd toen het leven veel langzamer

ging. We laten u graag kennismaken met alles wat een mens nodig heeft,

warmte, een knus verblijf en rust in de vrije natuur. 

Het is een leven zonder haast, in harmonie met de natuur en genietend van

al het goede wat het leven ons te bieden heeft. 

Woonwagen huren
1/11
 
Overnachten in woonwagen

Omke Siebrens wenwein

Onze woonwagen is genoemd naar ons verre familiellid Omke Siebren, die de kost verdiende met het stoellenmatten en rondtrok op het Friese platteland. De wagen staat nu in het prachtige natuurgebied in het Westerkwartier, op de grens tussen Groningen en Friesland.

Hier geven wij op eigen manier invulling

aan duurzaam leven.

 

Faciliteiten

Ontbijt Omke Siebren

 

Ontbijt zoals Omke Siebren, met het beste van het platteland in het seizoen. U krijgt  een mandje met 

met lokale producten, met recepten voor twee keer ontbijten.

Vraag naar de mogelijkheden.

Privacy

 

Omdat onze woonwagen apart van het huis staat, heeft u alle privacy. De wagen is compleet ingericht als in de dertiger jaren, eenvoudig en functioneel en beschikt over een houtkacheltje en een eigen terras. Ideaal voor een weekend of een midweek weg.

Badkamer
De badkamer in een apart huisje achter de woonwagen heeft een originele houten douchecabine en wastafel. Een biotoilet staat in dezelfde ruimte.

.

Wi-Fi

 

In de dertiger jaren was er geen wifi. Wij hebben dat dus ook niet aangelegd. Wel is er een mogelijkheid uw  mobiel op te laden, op zonne energie.

Eten en drinken

 

Speciaal voor onze gasten hebben we een mand met 

met lokale producten, smaakvol en met het seizoen mee, met recepten voor de tijd van het verblijf.

Vraag naar de mogelijkheden.

'Keuken'

In de woonwagen bestaat de 'keuken' uit een tafel met peteroleumstel, (slow cooking), bestek en pannen zijn aanwezig evenals basisgereedschap en servies. 

 

Impressie

Overnachten in woonwagen
Overnachten in woonwagen
press to zoom
Overnachten in woonwagen
Overnachten in woonwagen
press to zoom
Overnachten in woonwagen
Overnachten in woonwagen
press to zoom
1/5
 

De omgeving

Het Westerkwartier kenmerkt zich door kleinschaligheid en een gemoedelijke sfeer. De streek is ideaal om een weekend of een midweek te fietsen en te wandelen, bijvoorbeeld door het unieke stroom- en moerasgebied van het riviertje de Lauwers. De geiten, ganzen, kippen en kalkoenen scharrelen in de buurt rond. Een wandeling door de natuur start op 50 meter van de woonplek. Liever wat meer levendigheid? Dan is de stad Groningen, met zijn vele monumenten, concerten en festivals is ook een mooie optie.
Woonwagen Nederland
 

Referenties

Voor Omke Siebrens Wenwein

Wij mochten de eerste zijn die de woonwagen van Omke Siebren mochten gebruiken.

Wij hebben het onwijs naar ons zin gehad, de rust die je als een deken over je heen krijgt en het leven uit de jaren '30. Een aanrader om het pakket van eten erbij te nemen, je eet zoals ze toen aten (en geen eten uit de supermarkt, ECHT eten en vol van smaak!) Je kookt op 2 petroleum stelletjes. Hoe leuk is dat!! Wel de tijd ervoor nemen want het duurt even;) Zo de moeite waard!!! De rust waarvan je geniet en de kippen die af en toe hallo komen zeggen ;)... Wij komen zeker een keer terug want 2 nachten vonden wij te kort om het drukke bestaan van ons leven los te laten. 

 

warme groet, Delia