Luxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - PrivateLuxurious - Rustic - Private

Thuis                  

Van harte welkom                                    

Herman en Jolanda van Vliet heten u van harte welkom op de website van Lauwerslodge, het eerste groene gastenverblijf in Noord-Nederland dat slow food serveert. Dat staat voor lekker, puur en regionaal eerlijk eten. 

Wij vinden het belangrijk onze aarde te bewaren voor onze kinderen en kleinkinderen. Daarom leven we zo duurzaam mogelijk. Ons houten huis is gebouwd met vlas als isolatie, riet als dakbedekking en we maken gebruik van aardwarmte. We rijden electrisch op stroom door onze zonnecollectoren opgewekt. Ons eten is regionaal en eerlijk geproduceerd. Ook u willen we graag bij onze manier van leven betrekken.

Ons gastenverblijf  is genoemd naar de Lauwers, een oude grensrivier die haar oorsprong in de Doezumermieden heeft. Dit is het gebied waar wij wonen en werken. Het  prachtige natuurgebied in het Westerkwartier, op de grens tussen Groningen en Friesland. Hier geven wij op eigen manier invulling aan duurzaam leven.

Vrij van ons huis staat onze nostalgische lodge midden in de weilanden. Dit is echt logeren in de natuur. Op onze grond fokken wij zogenaamd levend erfgoed. Oude zeldzame huisdierrassen zoals het Drentse heideschaap, de Nederlandse landgeit, de Groninger meeuw, de Groninger Slenk en de Twentse landgans. Oude huisdierassen zijn  belangrijk voor de biodiversiteit, ze zijn sterk, kunnen goed tegen het klimaat en ze zijn lekker!

Graag laten wij u als gast kennismaken met onze manier van leven. Het is een leven zonder haast, in harmonie met de natuur en genietend van al het goede van het leven.